Sayfalar

5 Haziran 2015 Cuma

Düğün&Gelin Aksesuarları&Gelin Çiçeği...

Daha fazlası için facebook kadinografi sayfasını ziyaret edebilirsiniz... Tık Tık :)

Gelin adaylarının en eğlenceli seçim alanı çiçeklerdir! Yüzlerce çiçek cinsi, onlarca renk ve koku! Her gelin adayının cennet tasviridir çiçekçiler...


El Buketi
Gelin buketi, her fotoğrafta kendini gösterecek ve düğününüzün temasını belirleyecek en önemli düğün aksesuarınızdır. Onun renginden, şeklinden ve detaylarından yararlanarak tamamen yeni bir düğün teması da yaratabilirsiniz. Ya da düğün temanıza göre el buketinizi belirleyebilirsiniz. 2013 yılının düğün çiçeği modası size farklı fikirler verip düğününüzü daha da kişiselleştirmenizi sağlayacak. Aynı zamanda gelinliğinizin de tamamlayıcı parçası olan el buketi, düğünün sonunda sizin kısmetinizi başka bir arkadaşınıza taşıyacak olan muzip araçtır.


Nasıl Seçmeli?
Eğer düğün temanız belliyse, düğün mekanındaki baskın renklere ve kullanılan süsleme kumaşlarına göre bir buket tasarlatmanız gerekir. Bunun en iyi yolu da, çiçekçinize baskın renk skalasından ve kumaşlardan örnek götürmeniz olacaktır. Buradan sonrası tamamen çiçekçinizin zevkine ve yeteneğine kalmış. Ayrıca kullanılacak çiçeklerin cinslerinin ve renklerinin ne anlama geldiği konusunda biraz fikir edinmeniz için gelin çiçeğinin eğlenceli tarihine göz atmanız iyi olabilir. Böylece ayrılık, hastalık, hüzün anlamlarına gelen çiçekleri ve renkleri seçme riskiniz ortadan kalkar. Unutmamanız gereken şeylerden biri de çiçekçinize yakın arkadaşlarınız ve aile üyeleri için de damat yaka çiçeği hazırlamasını hatırlatmak olacaktır. Bu sayede düğününüzde bir bütünlük ve hoşluk yakalayabilirsiniz. Eğer hala düğün temanızı seçmediyseniz ilk işiniz düğün temanızı belirlemek olmalı.


Düğün Mekanında Çiçek Kullanımı
Organizatörünüz ya da kendiniz düğün mekanını şöyle bir gözden geçirin. Her detayını bilmeniz gerekmiyor. Düğün mekanının baskın renklerini ve detay yoğunluğunu öğrenmeniz yeterlidir. Eğer hafızanıza güvenmiyorsanız birkaç fotoğraf çekmeniz de iyi olacaktır. Ardından çiçekçinize kafanızda kurduğunuz dekorasyon planından bahsedin ve fotoğrafları gösterin. O, sizin için doğru kararı verecektir.


Gelinliğinizi seçtikten sonra gelinlikle ilgili konular bitti sanmıyorsunuz değil mi? Gelin çiçeği seçiminin kolay olduğunu sanıyorsanız biraz yanılıyor olabilirsiniz. El buketinizi seçerken dikkat etmeniz gereken birden çok değişken vardır. 


Buket ve Gelinliğin Uyumu
El buketinizin kaplaması ve çiçeklerinin rengi mutlaka gelinliğinizle uyumlu olmalıdır. Çünkü gelin çiçeği bir gelinin en önemli aksesuarıdır. Nikahta ve düğünün ilk kısmında elinizde olacak buket göze batmamalı, ama şıklığı ile de kendinden söz ettirmelidir. Gelinliğinizle uyumu bir buket sahibi olmak için gelinlik kumaşınızdan örnek bir parça ve bir fotoğraf ile çiçekçinize gitmeniz yeterli olacaktır.


Düğün Teması
Gelin buketiniz düğün temanıza ne kadar uyumlu peki? Örneğin deniz temalı bir düğün planlıyorsanız buketinizi ufak deniz kabukları ve mavi kurdele ile süsleyebilirsiniz. Ya da şık bir otel düğünü planladıysanız gelin buketinizi parlak taşlar ve inci taneleri ile süsleyerek temayı zenginleştirebilirsiniz. Belki de sıra dışı gelin buketleri ilginizi çeker?


Saç Stilinizi Göz Önünde Bulundurun
Aklınıza bile gelmemiştir belki ama gelin buketinizi tasarlarken mutlaka düğününüzde kullanacağınız saç modelini de göz önüne alın. Saç stiliniz ile bir kontrast oluşturmak isterseniz, örneğin sıkı bir topuz modelinde karar verdiyseniz, salık ve sarkıntıları olan şık bir buket çok hoş gözükebilir. Saçınızda kullandığınız taşlı toka ya da taç gibi aksesuarların benzerlerini buketinizde kullanarak süper uyumu da yakalayabilirsiniz.


Zarif Aksesuarlar
Gelinliğinizde kullanılan boncuk, değerli taşlar ya da kuşak gibi ufak detayları düğün çiçeğinize aktarmaya ne dersiniz? İnce detaylardan hoşlanıyor ve dikkatli konukların gözüne girmek istiyorsanız çiçekçinize gelinliğinizin bir fotoğrafını götürün ve kullanılan malzemelerden bahsedin. Anneniz ve kayınvalideniz için de bileklerine takabilecekleri ufak buketler çok tatlı bir sürpriz olacaktır. Bu arada, el buketinizden bir düzine yaka çiçeği yaptırmayı da unutmayın.

Cesur Olun!
Beyaz gelinliğinizin içinde elinizde ne renk bir buket düşlüyorsunuz? Beyaz ve tonlarının ağırlıklı olduğu gelin buketlerinin modası hiç geçmeyecek olsa da siz bu yıl düğünlerde rengarenk, cesur el buketleri görürseniz şaşırmayın! Öte yandan cesurluk elbette yalnızca gösterişli tasarımlarla, renkleri korkusuzca kullanmak değildir. Son derece minimal ögeler ve sade renklerle de cesaret isteyen bir gelin buketi tasarımına sahip olabilirsiniz.

Bu makale Anıl Şener tarafından yazılmıştır.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder