17 Kasım 2013 Pazar

Maskara Sürmenin Püf Noktaları =)

1930'lar da Maybelline Maskara Çoook Nostaljik =)

Azıcık bilgi maskaranın tarihçesi =) İlk rimel ürünü 19. yüzyılda Eugene Rimmel tarafından yaratılmıştır. Rimel sözcüğü Türkçe, Portekizce ( rimel ) gibi birçok dilde maskara anlamına gelir. Rimel sadece topak halde bulunuyordu; ve renklendiricilerle Brezilya balmumundan üretiliyordu. Kullanıcılar fırçayı ıslatıp topak üzerinde ovuyordu, daha sonra bunu gözlerine uyguluyorlardı. Modern tüp ve çubuk 1957'ye kadar çıkmadı, bu kullanış şekli Helena Rubinstein'dan gelmişti. Maskara sözcüğü İtalyanca'da maske anlamına gelen mascheradan gelir. Modern maskara T.L.Williams tarafından kız kardeşi Mabel için 1913'te yapılmıştır. Bu eski maskara kömür tozuyla vazelinin karıştırılmasıyla elde edilmiştir. İlk Mabel üzerinde denediği ürün başarıya ulaştınca, Williams posta yoluyla yeni ürününü satmaya başlamıştır. Şirketi Maybelline, kız kardeşinin ismiyle vazelinin birleşimi, kozmetikte başı çeken şirketlerden biri olmuştur.


2013 Maybelline Maskara =)


Maskara Sürmenin Püf Noktaları ;

* Maskara temiz ve kuru kirpiklere uygulanmalıdır.

* Rimelinizi sürmeden önce kirpiklerinize pudra sürün.


* Kirpikleriniz kıvrık değilse maskara uygulamadan önce kirpik kıvırıcısı kullanmakta fayda vardır. Pudra işleminden sonra kirpiklerinizi kıvırmak, kirpiklerinizin daha uzun görünmesini sağlayacaktır.


* Maskara diplerden uçlara doğru zig zag hareketi yaparak sürülmelidir.


* Kirpiklerin dolgun gözükmesi için üst üste kalın tabakalar halinde rimel sürmek en çok yapılan hatadır. Bu kirpiklerinizde pütürlenmelere sebep olur. Bunun yerine ince tabakalar halinde rimel sürmek daha güzel bir sonuç elde etmenize yarayacaktır.


* Rimelinizi tekrarlamadan önce her tabakanın kurumasını bekleyin.


* Alt kirpiklerinize rimel sürmekte en çok yapılan diğer hatadır. Alt kirpiğe rimel sürmek gözlerinizi aşağı düşürür ve yorgun bir görüntü oluşmasına neden olur.



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder